El carrer Sant Blai de Castelló no és una via principal, ni tan sols és un lloc de pas o un centre comercial on els lloguers es paguen a preu d’or. Cert és que està pròxim al centre de la ciutat, però pertany a una altra barriada, la de la Trinitat. És un carrer xicotet, on tots els veïns es coneixen i encara hui, en este món globalitzat del segle XXI, continuen mantenint una relació fraternal entre totes les famílies que resideixen en el carrer. D’ací el gran valor d’un carrer que ha sabut preservar les seues més antigues tradicions, en la celebració de les festes de Sant Blai, que suposen l’exaltació del valor que tenen les antigues tradicions ciutadanes de Castelló.

Clar que este xicotet carrer està retolat amb el nom d’un dels sants patrons de Castelló. Sant Blai, bisbe de Sebaste. I és patró, perquè en un llunyà dos de febrer de 1717 es va inaugurar la casa consistorial i els jurats castellonencs de l’època van decidir sol·licitar al llavors bisbe de Tortosa, Bartolome Camacho Madueño, que declarara al sant tercer patró de Castelló. L’autorització definitiva per al patronatge va arribar el 29 de desembre de 1721 i va ser celebrada amb gran alegria en el Castelló gremial del set-cents.

Els veïns del carrer sempre van ser fidels a esta tradició i des de llavors, i excepte en els temps de calamitat com en la en la Guerra Civil de 1936 quan es va destruir la imatge, commemoren la solemnitat amb festes populars i amb una gran celebració religiosa. Ara fa 25 anys, l’Ajuntament en ple es va sumar a la celebració assistint baix maces a la celebració eucarística que va oficiar el cardenal emérit de Madrid, el borrianenc Vicente Enrique Tarancón, i en la que va pronunciar una històrica homilia sobre la solidaritat i la desigualtat en el món contemporani, que va ser tota una premonició sobre el que ha ocorregut 25 anys després.

L’Ajuntament va voler, així, commemorar el 275 aniversari de la declaració patronal de Sant Blai com a protector de la ciutat i la seua participació va ser de gran solemnitat, encapçalant la comitiva l’alcalde José Luis Gimeno. En el carrer, els van rebre els veïns i especialment Miquel Soler, president de la comissió, i Josep Miquel Francés, que era secretari. Castelló va recordar al seu patró 275 anys després.