El Mediterrani és “un mar interior, símbol de la felicitat i l’harmonia”, assegura Manuel Vicent, potser l’autor que millor ha sabut plasmar la bellesa i magnetisme d’aquest mar que banya les costes de la província de Castelló. La història que un pot trobar a les aigües del Mediterrarni són múltiples, des de conteses bèl·liques que van canviar el món a petits viatges iniciàtics plens de plaer i assossec. I un també pot un trobar-se en el Mediterrani històries d’amor etern o fugaç, és clar.

Aquest refugi que és el mar que tenyeix de blau nostre litoral és idoni per al romanticisme, i bona nota ha pres d’això Benicàssim doncs serà en aquesta localitat on tingui lloc la I Fira Nacional de Novel·la Romàntica entre els dies 24 i 26 de juny. Serà aquí, on es reuneixin a la vora de la mar i flanquejades per les viles modernistes del que es va anomenar el Biarritz de Llevant, les autores més prestigioses de “novel·la rosa”, tal com van avançar en la presentació d’aquesta cita que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la localitat, Susana Marqués, el regidor de Cultura, Javier Alonso, el vicepresident i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, la coordinadora del certamen, Patricia Artero i l’autora Yolanda Quiralte.

A poc a poc, afirma Artero, s’aniran donant a conèixer els noms d’algunes de les plomes més destacades de la literatura romàntica que acudiran fins aquesta trobada a Benicàssim; de fet, ja es pot assegurar la presència de Megan Maxwell o Olivia Ardey. De la mateixa manera, els principals segells editorials, com Planeta, Versàtil, Ediciones B o Roca Editorial, es donaran cita també en aquesta trobada en què es donaran a conèixer algunes de les novetats romàntiques que veuran la llum durant aquest estiu de 2016.

Vermut literari, presentacions, taules rodones, fòrums de trobada i signatura de llibres... Benicàssim serà pur romanticisme. H