Terry Lee Hale, l’home que ha estat a tot arreu, aquí, allà i gairebé més enllà, presenta demà dilluns, 16 de gener, gràcies al cicle SONS de Castelló, el seu nou disc Blund, Chained, Fettered (Glitterhouse). Serà, com no, al Teatre del Raval, que a poc a poc s’està convertint en un dels epicentres de l’activitat cultural independent de major interès no només de la capital de la Plana sinó de tota la província, com ho demostra el fet d’albergar una cita tan singular com aquesta i altres que ja hem pogut gaudir durant la temporada de tardor.

El músic nord-americà és, pel que s’ha pogut comprovar amb el pas del temps, el prototip de músic que ha estat a tot arreu, que ha vist moltes coses i que ha fet de la carretera la seua llar.

Terry Lee Hale compta amb un bagatge espectacular, d’això no hi ha dubte. Potser, el fet que visqués a Seattle durant el naixement i desenvolupament del grunge, li atorgués aquest aura musical que a tants ens entusiasma. Allà, a la ciutat de l’estat de Washington, va conèixer a grups com Soundgarden, Screaming Trees o Skin Yard i va forjar una gran amistat amb The Walkabouts i el seu líder Chris Eckman. Poc temps li va faltar a Terry Lee Hale per unir-se al prestigiós segell alemany Glitterhouse després d’una gira europea amb el grup de Torgerson i Eckman. Fruit, molt probablement, d’aquesta unió discogràfica, seria la mudança que el músic originari de Texas va realitzar a Europa buscant encaixar en el circuit musical europeu, i ho va aconseguir. Gires contínues i discos repartits en els anys que fa que és al vell continent, Hale s’ha convertit en un d’aquests noms clau per entendre el nou folk nord-americà. Amb el seu inseparable dobro —o guitarra ressofònica— com a arma eficaç sobre la qual aixecar cançons àrides, plenes d’ensenyaments i d’històries, el concert de demà dilluns estarà ple d’innombrables relats vitals, camins plens d’obstacles, i molta saviesa, la pròpia de un home que ha fet de la carretera una forma de vida i el lloc del que extreure les seues cançons.