La conjunció de la tradicional musical, la nova composició i la solidaritat. Així es podria definir el concert Dolçainadal que enguany celebra ja la seua segona edició.

El passat 2015, de la mà de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Soroll, es va organitzar aquesta cita benèfica que va ser, com es va poder comprovar, un veritable èxit, tant en l’apartat musical com en l’assistència i repercussió mediàtica. El Palau de la Festa va penjar el cartell d’aforament complet, oferint una imatge envejable per als músics doncs, com se sap, no hi ha major recompensa que veure un auditori ple i rebre la calor dels aplaudiments d’un públic que, en aquesta ocasió, es va bolcar per complet per gaudir d’algunes de les cançons típiques per a la dolçaina i, també, noves peces estan revaloritzant i modernitzant aquest instrument tan arrelat a la cultura castellonenca i valenciana.

S’espera que aquesta segona edició sigui la consolidació d’un acte que busca erigir-se com una de les tradicions nadalenques de la ciutat de Castelló. Ingredients hi ha per aconseguir aquest objectiu. De fet, al concert del proper 26 de desembre, dia de Sant Esteve, es podran escoltar cançons com Allarga el pas, d’Antoni Lloret; La Lligassa, de Ramon Garcia i Soler; Nit de Llamps, de Los Relámpagos, amb arranjaments de Víctor Martínez; Realenc, de Vicent Muñoz Viñes; Infantesa, amb arranjaments d’Isaac Soria i Rubén Milian, o Can not take my eyes off you, de Bob Crewe, amb arranjaments d’Héctor Fernández i Javier Causanilles, entre moltes altres —i a més alguna que un altra sorpresa—.

Les colles participants en la present edició són: Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc, Colla de Dolçainers i Tabaleters Xarançaina i la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Soroll de Castelló. Elles seran les veritables protagonistes d’aquesta cita que, com dèiem al principi, té un caràcter solidari. Així, els beneficis que s’obtinguin de l’espectacle Dolçainadal aniran destinades a l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló (AEMC), perquè puguin continuar desenvolupant el formidable treball que estan duent a terme. Per tan sols 3 euros en concepte de donatiu es podrà gaudir d’un espectacle preparat amb molt d’afecte i que estan convençuts agradarà fins i tot a aquelles persones a les quals no els agrada el so de la dolçaina.

COLABORACIÓ

Des de la Colla El Soroll, organitzadors d’aquest singular esdeveniment, tenen molt clar que la seua pretensió no és altra que «fer el màxim soroll possible» perquè aquest espectacle es mantingui durant molt temps. No obstant això, tot això no es portaria a bon port sense el col·lectiu de dolçainers i tabaleters de Castelló, que com ha quedat demostrat és molt col·laboratiu. Totes les colles a les que se’ls va sol·licitar el seu suport i participació no van dubtar un instant en acceptar el repte de celebrar un Nadal al ritme de la dolçaina i el tabal. Així mateix, cal destacar el suport de l’Ajuntament i Diputació de Castelló, així com de la Junta de Festes de la capital de la Plana.