Floreixen els jardins en temps de llum i fins i tot en èpoques de foscor. És la magnificència del cicle de la vida, i també l’extraordinària capacitat que demostra l’ésser humà per generar idees que, de forma modesta o exorbitant, canviïn el món. Així, de les petites coses, dels petits detalls o iniciatives, pot crear-se una cosa que va més enllà del que és particular, com ho demostra Coworking Dinamic, un espai a Benicàssim que, com una persona d’ulls somrients em va dir, resulta fresc i vital , enèrgic, un lloc de trobada i d’intercanvi, de creativitat.

Per què parlar d’aquest singular projecte situat al Passeig Bernat Artola de la localitat benicense? Perquè en ell també es duen a terme exposicions i propostes artístiques, i perquè els tentacles de MARTE, la Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló, han arribat aquest territori que es mostra inquiet, curiós i atrevit, la qual cosa podem assegurar és del tot necessari avui dia.

EXPOSICIÓ

Fins al 4 d’agost es pot visitar l’exposició que protagonitzen Murdo Ortiz i Ildefonso Cecilia titulada Tormenta Multiforme del Trillón de coreS, una mostra, que com ells mateixos asseguren, no busca complaure, «més aviat exorcitzar». Pel que sembla, després d’anys de dur treball i esforç, aquests dos artistes han cregut necessària «la projecció física d’una tempesta de múltiples formes i significats» per reflexionar sobre el desgast anímic que pateix la societat actual, una societat que viu immersa en certa frustració.

Les obres exposades, de colors vivaços, enèrgics, són com un ferm cop sobre la taula, una crida a la lucidesa en temps de caos i injustícies, d’automatismes que ens condueixen irremeiablement a l’esclavitud. Obres que ens parlen d’un món hostil però que gràcies a l’art pot transformar-se, obres que si les mires de prop reflecteixen aquest desconcert propi d’una vida que sembla incongruent.