«Serà un concert crepuscular». Així de enigmàtic es mostrava Flavio Ferri-Benedetti al preguntar-li per l’actuació que dissabte que ve, 29 d’octubre, protagonitzarà al costat del quartet de corda A Piacere al Teatre del Raval.

El contratenor castellonenc d’origen italià serà l’encarregat d’iniciar un nou cicle de tres concerts de cambra titulat Sons de tardor. Aquest projecte va sorgir d’una idea de la soprano Isabel Alcaraz i el propi Ferri-Benedetti. Tots dos van conversar sobre oferir al públic de la capital de la Plana la possibilitat d’aprofundir en l’àmbit cambrístic i després de compartir la idea amb l’Ajuntament castellonenc es va donar llum verda a aquesta proposta.

En el concert inaugural del dia 29 —que començarà a les 20.00 hores i és de caràcter gratuït, cal remarca-ho—, el repertori serà un tant singular o, en paraules del contratenor, «una cosa difícil, dens i dur, ja que és una música una mica espiritual , de caràcter existencial». Ferri-Benedetti confessa que les cançons de Licini Refice, Giacomo Puccini, Ottorino Respighi, Hugo Wolf, Benjamin Britten i Samuel Barber triades per a l’ocasió són «obres que no solen interpretar-se a Castelló, i que tampoc solen ser interpretades per un contratenor, de manera que serà un autèntic repte». Repte que afrontarà amb aquesta gràcia i professionalitat que el caracteritza per dotar a la seua actuació de la força necessària per crear «una atmosfera i un ambient perfectes per fer una catarsi», com bé afirma el cantant.

I per portar a bon port l’objectiu d’establir un «diàleg amb l’ànima», en paraules de Ferri-Benedetti, res millor que comptar amb el mestratge d’Ana Requena Marín, Miquel Àngel López Gómez, Miguel Falomir Goslin i Yolanda Bueso Baidez, és a dir, el fantàstic quartet de corda A Piacere.

Música per a aprofundir en el més profund de l’existència humana. Ens acompanyen?