El jazz compta amb alguns dels seguidors més fidels que existeixen en l’àmbit musical. Difícilment pots escapar d’aquest so que és pura força i sentiment. El seu poder és tal que resulta impossible no abandonar-se a la passió que transmet. A la província de Castelló bé ho saben aquells que des de fa anys acudeixen puntuals a totes i cadascuna de les cites que es programen durant la temporada. Així, és més que probable que divendres que ve, 1 d’abril, aquests devots del jazz tornin a veure les cares a l’Espai de la Música Mestre Vila de Benicàssim. En aquest escenari, a partir de les 22.30 hores, Dmitry Baevsky presentarà el seu últim treball ‘Somethin’ Special ‘.

Aquest sensacional saxofonista d’origen rus però establert a Nova York, on treballa habitualment amb els millors músics de la ciutat, s’acostarà fins a Benicàssim per interpretar el seu nou àlbum en el qual trobem una selecció d‘estàndards que van molt amb el seu estil. I és que el so de Dmitry és càlid, gruixut, fosc, amb una rotunda presència i un timbre ple d’harmònics. Acompanyat per Fabio Miano al piano, Ignasi González al contrabaix i Jo Krause a la bateria --tots ells vells coneguts dels jazzistes castellonencs--, Baevsky assegurança ofereix una nit de jazz autèntic.

JAZZ A CASTELLÓ

I un dia més tard, el dissabte, 2 d’abril, per si no n’hi hagués prou amb gaudir d’una vetllada de primera a Benicàssim, torna el XXIV cicle ‘Jazz a Castelló’. A les 22.30 hores també, l’acció es traslladarà al Teatre del Raval de la capital de la Plana. Allí es donaran cita il·lustres de l’escena local i autonòmica com Ricardo Belda. El pianista tornarà a envoltar-se d’amics, com el contrabaixista Luis Llario o el bateria Diego Clanchet, a més del guitarrista Fernando Marco i el trompetista Franco Baggiani. Castelló sap gaudir del jazz. H