Hi ha racons màgics al litoral de la província de Castelló per la seua història i, sobretot, per la seua bellesa. La platja del Voramar, a Benicàssim, és un d’ells, el glamur natural de la qual ha conquistat a generacions de castellonencs i de cèlebres personatges —d’alguns d’ells ha escrit, i de forma admirable, l’escriptor de la Vilavella, Manuel Vicent—.

La presència de les històriques viles a primera línia d’una platja que s’estén cap als sortints que condueixen a la veïna localitat d’Orpesa ofereixen un panorama envejable, sumptuós, romàntic. I és precisament allà, on s’erigeix el Palasiet, destinació d’algunes celebritats i lloc de repòs, en el qual es poden admirar unes vistes de somni. En altres paraules, aquest enclavament és idoni per experimentar nits inoblidables banyades per la llum de la lluna i aquest aroma únic procedent del mar, les onades del qual trenquen de forma sinuosa, gairebé elegant.

CICLE AL PALASIET

Hi ha millor lloc per gaudir d’un bon concert de jazz a l’aire lliure aquest estiu? Creiem que és poc probable, com va quedar demostrat divendres passat, 6 de juliol, després de la celebració del primer dels concerts del cicle Jazz bajo las estrellas que organitza el Palasiet ara fa ja quinze anys.

Esteban García Quartet van ser els encarregats d’inaugurar la present edició d’un certamen que s’ha convertit en un fix del calendari cultural estival a la província de Castelló. Tot això gràcies a la decidida aposta pel jazz de qualitat, un jazz, a més, «de casa», ja que durant aquest mes de juliol i el proper d’agost es donaran cita aquí alguns dels intèrprets més coneguts de l’escena valenciana actual, autèntics referents.

Durant aquest període estiuenc actuaran Bárbara Breva, Fernando Marco, Sol González, Víctor Jiménez, Arantxa Domínguez i el trompetista italià Franco Baggiani, un vell conegut en aquestes terres gràcies a les seues respectives col·laboracions amb Fernando Marco. El proper concert serà el 13 de juliol.