‘Viento y mirada’. Així es titula l’exposició organitzada per NH Mindoro i que simbolitza un recorregut per l’obra d’Antoni Alcàsser. La mostra, que es va ingaugurar el 16 de desembre, arreplega la peculiar evolució de l’artista i la seua preocupació pel fet existencial.

L’obra d’Antoni Alcàsser cobra sentit a partir de materials industrials com a cintes de vídeo, d’àudio i mecanogràfiques. Elements freds que, per mitjà d’un meticulós procés, manipula i convertix en part fonamental del seu discurs fusionant-los amb la pintura, la fotografia i el gravat. El resultat són obres de gran personalitat, repletes de matisos, amb un refinat tractament del color i en les que regnen les superposicions, aconseguint una original textura. Un llegat en què es pot entreveure l’evolució de l’artista valencià, que comprén des del gravat fins a la pintura.

Influenciat per la seua terra natal, Tírig, Alcàsser presa com a font d’inspiració l’entorn valencià i les seues gents. La sensibilitat de les persones, el fet existencial i el poder de la naturalesa han sigut el centre de gran part de la seua trajectòria, temes sobre els quals ha aprofundit a través del retrat i el paisatge. En els seus llenços, l’artista pretén transmetre sensacions que divaguen entre la realitat i els sons, el passat i el present, despertant un infinitat de sensacions en l’espectador.

L’obra d’Alcàsser ha sigut reconeguda dins i fora d’Espanya, participan en fires de primer nivell. Amb l’exposició ‘Viento y mirada’, NH Mindoro rendix homenatge a l’artista en la seua terra i reconeix la seua prolífera trajectòria en el món de l’art. H