«Tinc un somni» (originalment en anglès, «I have a dream»). Aquesta és la frase més identificativa i el nom popular del discurs més famós de Martin Luther King, una afirmació que ha inspirat a generacions i generacions de persones, la majoria somiadors que van creure en un món més just, un món sense violència, un món on tot és possible.

Aconseguir un somni. Tots tenim un objectiu per complir, un anhel que satisfer i que doni sentit a les nostres vides. Algunes persones alimenten aquests somnis o aspiracions amb optimisme i esperança, treballant dia rere dia, confiant que aquest positivisme finalment tindrà la seua recompensa. Uns altres, per contra, simplement esperen, pensant que les seues fantasies poden fer-se realitat de la nit al dia. Des que vaig tenir ocasió de conèixer mínimament a Sara Ledesma, diria que és una de les persones que engrossirien la llista del primer grup, sense dubtar.

Ledesma va tenir un somni que a poc a poc va prenent forma, un somni que es fa palpable i que ja acaricia amb la punta d’aquests dits que sempre van coquetejar des de ben xicoteta amb les cordes d’una guitarra o ukelele. Ella volia ser cantant i compositora, volia dedicar-se en cos i ànima a la música seguint l’estela de tots aquells que van ser i són les seues icones personals, i ho està aconseguint, a passos de gegant.

L’any 2012 suposaria el tret de sortida de Sara Ledesma al capdavant de LopLop, un conjunt en el qual ja va deixar entreveure el seu estil melòdic delicat, al costat de Miguel Ángel Borja, Lisbeth Freites, Delia Gómez i Omar Ballester. El seu primer EP homònim va ser gravat en els estudis Rockaway de Castelló amb l’inigualable Alberto Lucendo en tasques de producció, i en ell es trobaven uns temes sentimentals imaginats per Sara en la solitud de la seua habitació, temes que han seguit brollant del seu interior, alimentant la seua creativitat musical i saciant aquest gana per transmetre emocions sobre un escenari, davant d’un públic necessitat de viure una experiència íntima.

NOU TREBALL

El proper 5 de maig, al Teatre del Raval de la capital de la Plana, Sara Ledesma presentarà el seu primer disc en solitari, un pas més cap a aquest somni que sempre ha tingut present.

Aware, que així és com es diu el present treball, ve precedit del reconeixement obtingut per Sara al Dipcas Music Festival 2016, del que va resultar guanyadora en l’apartat de solistes. Aquest «triomf» li va brindar la possibilitat de plasmar aquests testimonis musicals en aquest àlbum en el qual han col·laborat Fran Rodríguez, Loles Veses, Lisbeth Freites, Rafa Lahuerta i Juanmi Royo —amb ells compartirà escenari també el dia 5—. Aquí trobem composicions en què Sara Ledesma aprofundeix en la instrumentació per aconseguir aquest estil folk i independent que sempre ha perseguit, a més d’unes lletres —escrites en anglès— amb molt significat.

Aware ofereix una sèrie de matisos que no deixen indiferent a l’oient i / o espectador, i pot dir-se, sense cap temor, que suposa un debut —en solitari— que promet més d’una alegria per a aquesta jove cantant i compositora de Castelló que poc a poc va obrint-se pas en el panorama indie de la Comunitat Valenciana per conquerir la resta del país. És un somni, és clar, però un somni molt plausible.