Diumenge que ve serà un dia més que especial en el Trinquet Batiste Viñes de Borriana, ja que arriba una de les millors partides de pilota que es poden presenciar en l’actualitat, amb l’atractiu enfrontament entre el duo Soro III i Santi i el trio Marc, Pere i Tomàs, dins de la Lliga de Pilota que torna a passar per la capital de la Plana Baixa.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, explica que seguixen promocionant l’esport valencià per excel·lència. «Per això comencem una campanya a través de la qual els centres educatius de Borriana disposaran, per al seu alumnat, d’entrades gratuïtes per a les partides dels pròxims mesos», introdueix. En conseqüència, en aquesta ocasió seran els xiquets i xiquetes dels col·legis Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga i Penyagolosa els que rebran la seua invitació a la destacada partida de pilota del diumenge. A més, en la Piscina Municipal també es podrà arreplegar entrades per a qualsevol xiquet o xiqueta; els pares o mares acompanyants tindran un descompte de fins al 50% del preu de l’entrada.

No acaba ací la campanya de descomptes: els socis del Servei Municipal d’Esports també disposaran del mateix descompte en l’entrada, si passen a arreplegar-la per la Piscina Municipal.

Dins de la programació especial que s’ha dissenyat al voltant de la gran partida del diumenge, es realitzarà una presentació de l’alumnat de l’Escoleta de Pilota de Borriana minuts abans del duel de la Lliga de Pilota (començarà a les 11.30 hores).

ALMASSORA Y VILA-REAL // Just abans, tant els membres de l’Escoleta de Pilota de Borriana com els convidats d’Almassora i Vila-real realitzaran una xicoteta partida d’exhibició per a, com recalca Granel, «visibilitzar el treball que s’està fent des que es creara l’Escoleta i seguir animant als qui encara no coneixen o no s’han atrevit a practicar pilota, al fet que ho coneguen i sàpien que és un gran esport, amb un aprenentatge i valors que a voltes no es troben en altres esports».

PROGRAMACIÓ // Segons el regidor, «es tracta d’establir un calendari de grans partides durant els matins dels diumenges». «Que cada mes i mig o dos mesos -reforça- puguem programar un gran esdeveniment i oferir eixes entrades gratuïtes i descomptes als veïns i veïnes de Borriana, per a confirmar el creixement de xiquets i xiquetes practicant pilota, i també d’una major afició que acudeix a les partides», conclou.