Les escoles d’Almassora, Xilxes i, sobretot, Vila-real, es van convertir en les triumfadores de les finals provincials dels XXXIV Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana en la modalitat de Galotxa. El trinquet de Xilxes va acollir dissabte passat les últimes partides de les quatre categories en joc en les quals va destacar en gran manera l’escola de Vila-real, que es va fer amb dos ors, per un que van aconsseguir Almassora i Xilxes. L’equip d’Onda, per la seua banda, va acariciar la victòria final fins a en tres ocasions conformant-se finalment amb tres subcampionats.

En la categoria de benjamins, el trio d’Almassora, integrat per David López, Marc Guerrero i David Blanch, va ser molt superior a l’equip d’Onda (David Martínez i David Sorolla) vencent per un clar 40-10 gràcies a la gran actuació dels seus tres jugadors.

Superioritat que va mostrar també l’escola de Xilxes en la final d’infantil. Diego López i José Antonio Gomis), van guanyar amb moltíssima autoritat a l’equip d’Onda integrat pels joves pilotaris Pablo Balaguer i Diego Sansano tancant la partida en 40 a res. Els pilotaris de Xilxes amb un joc quasi sense fallades es van imposar amb gran facilitat als seus rivals províncials en la final del campionat.

VILA-REAL, dos triomfs // Però sí alguna escola es va erigir com la guanyadora en els JECV de Galotxa aqueixa va ser, sense cap dubte, la de Vila-real Amb dos ors, els participants vila-realencs van copar la meitat de triomfs de la jornada. Així, en la categoria aleví l’equip vila-realenc, format per Sergi García, Álvaro Aragoneses i Gonzalo Batxiller es va imposar al duo d’Almassora, integrat per Oriol Cubertorer i Pepe Vila, per 40 a 10 gràcies, en gran manera a la fortalesa de Sergi en el bot i el joc de volea dels jugadors vila-realencs Álvaro i Gonzalo.

En categoria cadet, per últim, es va veure una final molt disputada, entre l’equip d’Onda (Nico Calçada, Salva Calçada i Álex Català) i l’equip de Vila-real (Juanjo Olivares i Óscar García). La major experiència dels de Vila-real i el seu la pegada va ser determinant per a conquistar aquest títol per a la seua escola. En l’equip d’Onda, molt les ganes d’Álex. A Vila-real, tots dos jugadors van jugar tota la partida a gran nivell. H