La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha estrenat aquesta setmana una nova iniciativa que té per objectiu acostar l’escena teatral a l’alumnat d’Infantil i Primària de tota la ciutat. Es tracta del cicle de teatre escolar que es durà a terme en el Teatre del Raval en dues fases: la primera, per als xiquets i xiquetes d’Infantil i Primer Cicle de Primària, va començar ahir i s’allargarà fins al 28 d’octubre, i la segona, per als de Segon i Tercer Cicle de Primària, es representarà del 7 a l’11 de novembre.

El responsable d’Educació en el consistori castellonenc, Enric Porcar, ha destacat que el cicle de teatre escolar neix de la voluntat de la regidoria «d’acostar l’escena a tots els xiquets i xiquetes perquè tinguen contacte amb la producció artística des d’una edat primerenca».

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’han plantejat dues obres destinades a edats diferenciades. En primer lloc, l’obra destinada als més xicotets i xicotetes d’Infantil i Primer Cicle de Primària serà ‘Oníricus’, que será representada per la companyia La Troupe Malabó.

‘Oníricus’ explica la història de dos surrealistes mossos de circ que somien a convertir-se algun dia en vertaders artistes, però es topen amb el desnonament del circ italià per al qual treballen. Sols davant la vida, decideixen fugir i rendir-se; però ¿i si són ells els que decideixen assumir el paper principal? Per a avançar en el seu somni, necesitarán l’ajuda inestimable del públic.

Respecte a l’obra per als més grans, el cicle de teatre escolar comptarà amb ‘On són els llibres de Jaume I?’, representat per la companyia Escenoart.

Els xiquets de Castelló coneixerán les aventures de tres amics que, avorrits i sense saber què fer, obrin un llibre i descobreixen una apassionant història, la de Jaume I amb sol 8 anys, a qui li han robat tots els seus llibres. Amb l’ajuda d’aquests tres amics es descobrirà qui és l’autor del robatori i la importància de la lectura i el valor de l’amistat. La tradició medieval a través de la figura de Jaume I, unida a l’art contemporani en forma de rap, dibuix en directe i manipulació d’objectes, acostaran als xiquets a una fascinant història.

dues representacions

Les actuacions seran a les 9.45 i a les 11.00 hores, de manera que s’oferiran dues passades diàries de cada producció. A més, el cicle de teatre compta amb dossiers pedagògics que permeten aprofundir l’aprenentatge.

L’edil Enric Porcar ha convidat a tots els centres educatius a participar «en aquesta aposta de l’Ajuntament per la nostra cultura i per l’ensenyament de tots els xiquets de la ciutat». H