La ciutat de Castelló va rebre al Menador la Castellonada-18, una gimcana digital adreçada a l’alumnat de tota la província en la que van aprendre orientació combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les TIC. A més, van coneixer els principals punts d’interés patrimonial de la capital de la Plana.

La cita, que es va celebrar per primera vegada l’any 2016, va comptar amb la participació de 17 centres educatius de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de localitats com l’Alcora Betxí, Borriana, La Vall d’Uixó, Benicàssim, Torreblanca, Benicarló, Viver o Sant Mateu. Entorn a 1.300 xiquets i xiquetes van formar part d’aquesta prova.

En el Menador van estar presents el regidor d’Educació, Enric Porcar, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, entre d’altres.

tecnologia

La Castellonada és un projecte de geolocalització i tecnologia mòbil dins del World Mobile City Project, i està organitzada per un col·lectiu de docents de la província de Castelló vinculats a la formació docent en competència digital i en itineraris culturals.

L’activitat consisteix a geolocalitzar, entre els alumnes dels centres participants, en un únic mapa interactiu, els principals punts d’interés patrimonial de la ciutat de Castelló. La tasca de geolocalització es realitza amb l’ajuda d’uns targetons que inclouen preguntes i informació mitjançant codis QR, elements de realitat augmentada i xarxes socials, i fent ús d’aplicacions mòbils gratuïtes.

Per a orientar-se l’alumnat s’ajuda de mapes digitals, mitjans de transport i les aplicacions d’orientació apreses, i en cada punt cal passar una prova.

El projecte naix de la necessitat de facilitar a l’alumnat, i a les persones dels pobles i que no estan acostumades a desplaçar-se i moure’s per una ciutat, a conéixer i saber localitzar qualsevol punt a la ciutat amb l’ajuda de les noves tecnologies.

A més, al final de matí va tindre lloc una flashmob en la qual van participar totes les persones de la Castellonada-18.