El CEIP Concepción Arenal de Vila-real va celebrar com tots els anys el Dia de la No- Violència i la Pau i la carrera solidària, esdeveniments en els que van participar tots els alumnes del centre.

Els dos actes s’han celebrat a la vegada, com va sent habitual. Així, entre els i les estudiants de totes les classes han escrit en diferents fulls la paraula pau en totes les llengües de l’escola. Després les han penjat en un mural amb el signe de la Pau, que ha elaborat l’alumnat d’Educació Infantil. Més tard, va actuar el cor escolar i, per a finalitzar la primera part de l’acte, tot l’alumnat de l’escola va interpretar la cançó Avui he tingut un somni.

En la segona part de l’acte, s’ha celebrat la carrera solidària a benefici de Save the Children, per a finançar uns projectes que estan realitzant a Sudan del Sud. En esta carrera cada participant ha fet una aportació mínima de 50 cèntims d’euro per a poder córrer.

carrera original

A més, ha sigut una prova del més original, amb moltes rialles tant dels participants com les persones del públic. I és que cada curs ha corregut d’una forma diferent, amb les cames lligades, amb els ulls tancats, per parelles cada membre en una direcció... Per a acabar, els pares i els veïns també van participar en la carrera solidària.

Al finalitzar la carrera s’ha recollit la quantitat de 250 euros, que es va fer arribar a Save the Children. Aquesta és una organització no governamental (ONG), fundada en 1919 per a ajudar als milions de xiquets refugiats i desplaçats disseminats per Europa després de la Primera Guerra Mundial.