La comissió de llengües del CEIP Errando Vilar d’Almassora treballa un programa d’actuacions per a promoure el que el professorat del centre ha anomenat el valencià del bo. Rescatar de l’oblit paraules i expressions típicament valencianes i corregir els errors més habituals a l’hora de parlar l’idioma són dos dels objectius fonamentals d’aquesta iniciativa, a cavall entre la lingüística i el joc, en la qual el personal docent implica l’alumnat perquè «estimen la llengua», com va assegurar la regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, durant la presentació del projecte.

En el racó creat en la primera planta del col·legi per a aquest projecte destaca el rebost dels mots, un armari que s’obri per a recuperar el vocabulari en desús de la llengua valenciana, el qual el professorat anima als xicotets a integrar en la parla diària. La Regidoria de Normalització Lingüística ha traslladat aquesta iniciativa a un marca pàgines en el qual figuren fins a una dotzena de paraules com avear, estora o armilla i que el pròxim 23 d’abril, Dia de Llibre, serà distribuït entre tots els alumnes d’Almassora.

«Felicitem la plantilla del centre per aquesta iniciativa, en la qual demostreu una implicació en l’educació dels nostres xiquets i xiquetes digna de reconèixer i de potenciar», va manifestar Belliure.

SUPORT MUNICIPAL

Per la seua banda, el director del centre, Jorge Grifo va agraïr «el suport de l’Ajuntament per a donar a conèixer aquestes paraules, no solament als nostres escolars sinó a tota la població». El responsable del centre ha confirmat que és el segon curs en el qual es desenvolupa el programa i que «la comunitat educativa d’Errando i la d’altres centres estan encantades amb la iniciativa», posat que ajuda a «millorar el rendiment acadèmic».