El col·legi públic Sant Vicent Ferrer de la Vall d’Uixó ha obert la seua pròpia sala d’estimulació multisensorial, sota el lema Estimula els teus sentits. Les instal·lacions han sigut impulsades per a potenciar el desenvolupament maduratiu dels sentits dels alumnes, sobretot en les edats més primerenques --infantil i primer cicle de Primària, de 3 a 7 anys-- i per als alumnes que compten amb diversitat funcional del centre.

La directora, Inma Beltrán, apunta que «no solament som preferents per a l’alumnat motòric, sinó més aviat un centre acollidor de tot tipus d’usuaris, una diversitat que és la que ens enriqueix com a escola inclusiva, on els xiquets aprenen des de xicotets a conviure junts».

L’aula està equipada amb tot el material necessari per a treballar l’estimulació dels diferents sentits: aromes i perfums, per a l’olfacte; taules de textures, per al tacte; música i instruments musicals, per a l’oïda; joguets lluminosos, per a l’estimulació visual, així com una gran pantalla.

A més, consta de piscina de boles, matalassets i pilotes terapèutiques per a treballar els sentits propioceptiu i vestibular, relacionats amb el coneixement de la posició del cos i l’equilibri, respectivament.

RECURS PIONER

Aquest tipus d’espais és habitual en centres d’educació especial o per a persones amb diversitat funcional, però no així en col·legis d’educació ordinària. Una instal·lació que es suma a la de fisioteràpia amb la que ja conta l’escola.

En definitiva, un recurs educatiu que pot ser imitat per altres centres de la província vist el bon acolliment inicial que ha tingut.