Els instituts i col·legis de la província es van mobilitzar en massa per a dir no a la violència masclista en els dies anteriors i posteriors al 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

A Castelló, una de les principals desenvolupades es du a terme en el Passeig de les Arts, amb l’elaboració d’unes figures de llana amb les quals es va cobrir part de la zona, amb l’objectiu de cridar l’atenció dels vianants.

També va haver-hi molta activitat a Vila-real, amb la campanya Rqrqr com un dels esdeveniments més importants. L’acte va reunir a la sala d’Els XIII a 130 alumnes de Vila-real, Banyeres de Mariola, Algemesí i Gandia i va servir per a presentar les accions que CECV, Conselleria d’Igualtat i Cefire específic han desenvolupat.

A Borriana, centenars de xiquets, xiquetes i joves dels diferents centres educatius es van donar cita de nou en El Pla per a llegir públicament les seues cartes de repulsa a la violència de gènere. L’alumnat de cinquè i sisè de Primària va realitzar un seguit de murals en el sòl del carrer La Carrera i en la Plaça de la Mercè.

En Benicàssim, una de les accions més interessants va ser la que va realitzar l’alumnat de l’IES Violant de Casalduch, que va preparar un gran llaç taronja que va penjar en una paret del centre; i a Benicarló, l’IES Joan Coromines va organitzar un mural on es podia llegir el lema Contra la violència de gènere, volem viure!!.

També a la Vall d’Uixó es va mobilitzar la comunitat educativa amb motiu del 25N. Com a exemple, els tallers de sensibilització en els instituts en els quals una supervivent de la violència de gènere de 22 anys explicava la seua experiència.