El ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Diputació Provincial de Castelló per al manteniment amb fons públics del Centre d’Educació Especial Penyeta Roja, de titularitat de la Diputació.

El conveni es subscriu en compliment de la normativa vigent, segons la qual el manteniment dels centres docents els titulars dels quals siguen corporacions locals s’efectuarà a través de la subscripció dels corresponents convenis amb l’administració educativa competent.

La Diputació, com a titular del centre en què s’imparteix Educació Especial, i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport col·laboraran en l’escolarització i el compliment de les normes d’admissió d’alumnat.

Per la seua part, la Conselleria realitzarà una aportació d’1.055.330 euros, prevista en el pressupost de 2017, destinats a finançar nou unitats d’Educació Especial Específica d’atenció a alumnat amb discapacitat psíquica.

La Diputació haurà d’impartir gratuïtament els ensenyaments objecte del conveni i realitzar les activitats complementàries i de serveis que, si escau, s’hi duguen a terme. Igualment, s’obliga a tindre en funcionament el nombre total d’unitats escolars que figuren en el conveni, i també haurà de fer constar en lloc visible del centre que es finança per la Generalitat.