La Federació d’ Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la província de Castelló (Fampa Castelló-Penyagolosa) fa una crida contra l’ús de joguets sexistes davant la proximitat de la campanya de Nadal. En aquest sentit, insta les famílies a adoptar una actitud crítica i responsable a l’hora de comprar joguets, anteposant la qualitat i la idoneïtat dels productes a altres consideracions.

«Sabent que és impossible eludir per complet els rols socials, hem d’intentar que els xiquets i les xiquetes juguen de la manera més lliure possible, sense imposar-los arquetips sexuals», afirma al respecte la presidenta de la federació, Silvia Centelles.

Amb l’arribada de les festes nadalenques és habitual l’emissió d’anuncis de televisió i la publicació de catàlegs de joguets que, sovint, promouen una imatge sexista de la infància. Per això, la Fampa demana a les empreses fabricants i distribuïdores evitar en la seua publicitat representacions sexistes que imposen als més xicotets rols socials preestablits. També convé evitar, segons la federació, aquells joguets que promoguen la violència o els comportaments bel·licistes.

solidaritat

D’altra banda, la federació, que aglutina a 253 associacions de mares i pares d’alumnes de Castelló, vol traslladar el seu suport a totes les famílies que no poden permetre’s l’adquisició de joguets en aquestes dates. En aquest sentit, la presidenta de l’organització recorda que «com que a tots els xiquets i xiquetes els agrada rebre regals, les famílies també poden plantejar-se altres alternatives més econòmiques que els joguets, ja que en poc més d’una setmana els oblidaran en un racó».