La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha elaborat la Unitat Didàctica d’Art Rupestre Llevantí a Castelló perquè l’alumnat del centres educatius valencians i el professorat puga conéixer les pintures rupestres valencianes, que són un referent internacional i patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Els centres educatius rebran la unitat didàctica aquesta setmana per a involucrar l’alumnat i el professorat en la conservació del patrimoni cultural valencià. La unitat està adreçada fonamentalment a l’alumnat de l’últim cicle de Primària -5é i 6é- i de l’ESO. No obstant això, i a causa del seu caràcter interdisciplinar i transversal, hi ha activitats que es poden emprar en la resta de nivells de Primària.

El document compta amb una introducció teòrica sobre la història de les pintures rupestres i el descobriment dels abrics a les comarques de Castelló, il·lustrada amb fotografies de les pintures de les coves de Tírig, les Coves de Vinromà, Morella la Vella, Ares del Maestrat, Benassal i Albocàsser. La segona part consta d’activitats per a l’alumnat relacionades amb la visita al Museu de la Valltorta i tallers prehistòrics per a totes les edats.

L’edició d’aquesta unitat didàctica forma part de l’Any Valltorta, que commemora el centenari del descobriment dels abrics del barranc de la Valltorta i Morella la Vella amb la celebració d’activitats culturals, turístiques i educatives per a promoure l’art rupestre llevantí en la comunitat educativa i en la població valenciana.