La Diputació de Castelló i Reciplana Recuperacions han donat a conèixer la nova campanya d’educació ambiental escolar ‘Recuperem a l’escola. El valor dels teus residus’, que compta amb una exposició itinerant sobre residus escolars, que recorrerà els diferents centres educatius de tota la província de Castelló.

Aquesta campanya d’educació ambiental pretén acostar als alumnes una visió integral del concepte de residus i el seu valor, especialment d’aquells més propers a la realitat dels xiquets en el seu entorn mes pròxim i sobre el qual tenen capacitat d’actual d’intervenir: paper i cartó, tèxtil, piles i bateries, xicotets residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEEs) i joguets.

El diputat provincial del Mit- jà Natural, Antonio Cases, va visitar la passada setmana el Centre Rural Agrupat Palancia-Espadán (format pels aularis de Castellnovo, Navajas i la la Vall d’Almonacid), on va presentar aquesta nova campanya i va inaugurar l’exposició que acompanya aquesta iniciativa.

«Comencem aquesta campanya d’educació ambiental en valors amb il·lusió i esperant que siga un instrument més de suport a la important labor del col·lectiu educatiu. Naix amb la vocació precisament de ser una eina útil i atractiva per als centres a l’hora de sensibilitzar i conscienciar als més xicotets sobre la importància de gestionar correctament els residus que ells generen i fomentar hàbits respectuosos amb el medi ambient», va dir.

A més, l’exposició va acompanyada d’una proposta de joc amb preguntes, que permet als alumnes interactuar amb l’exposició i aproximar-se als seus continguts de forma dinàmica i divertida.

INSERCIÓ

Aquesta campanya s’inclou en el servei de recollida selectiva de paper usat en els centres educatius, institucionals i altres centres, promoguda per la Diputació de Castelló i duta a terme per Reciplana Recuperacions, l’adjudicació de la qual a més té en compte els criteris d’inclusió social que ofereix aquesta empresa d’inserció, que treballa en el sector de la recuperació de residus amb l’objectiu de generar llocs de treball per a persones en dificultat social, intentant consolidar les seues competències professionals i sociolaborals.

Cal assenyalar que l’exposició la podran sol·licitar a Diputació a través de Reciplana, tots aquells centres que actualment estan en la campanya de recollida de paper usat i s’acompanyarà del suport de monitors per a la realització d’activitats i/o es deixarà en dipòsit perquè el professorat puga fer ús d’ella treballant les temàtiques de residus que en ella s’exposen d’una manera gràfica, amena i fàcil d’entendre.