L a comarca de Els Ports va gaudir durant els passats dies vacacionals de Setmana Santa de la primera edició del festival de titelles Portsxinel·la, una mostra de teatre que va recórrer entre els dies 15 i 23 d’abril les poblacions de Castell de Cabres, Castellfort, Cinctorres, Forcall, La Mata, Morella, Todolella, Vallibona, Vilafranca i Villores. El certamen va resultar tot un èxit de participació i les representacions van ser gaudides per centenars de xiquets, pares i mares, per la qual cosa l’organització ja treballa en la segona edició.

itinerant

Les obres de Portsxinel·la es van representar no solament en locals municipals o en recintes com a teatres, sinó també en el mateix carrer, reforçant d’aquesta manera el seu caràcter itinerant.

En el seu trajecte per la comarca, el festival va portar als pobles exposicions, tallers i cercaviles, a més de representacions d’obres a càrrec de les companyies Xarop Teatre (Castelló), Ca Ninot i La Puntual (Catalunya) i Teatre Arbolé (Aragó). En total, van ser vint obres en els deu municipis.

Una de les representacions que va reunir més públic va ser la de Morella, on els xiquets i xiquetes van gaudir de Pipa, el titella meravella i Mi primer Quijote, una obra pel matí i l’altra per la vesprada.