La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha iniciat la campanya informativa Escola pública, garantia de qualitat, dirigida a les famílies que matriculen els fills i filles per primera vegada a l’escola en les aules experimentals de 2 anys i en Infantil de 3 anys. La campanya inclou cartells informatius per a tots els centres sostinguts amb fons públics d’Infantil i Primària, així com targetes informatives i informació mitjançant les xarxes socials de la Conselleria.

Educació ha disposat un espai web on les famílies podran trobar tota la informació sobre el procés d’admissió, qui pot orientar-los pel que fa a qualsevol qüestió relativa a l’aprenentatge dels seus fills i filles, i com podran participar en les decisions dels centres una vegada estiguen matriculats. Aquestes qüestions es poden trobar en el web: http://www.ceice.gva.es/va/escolaqualitat.

Tal com s’ha apuntat des d’Educació, el lema de la campanya, Escola pública, garantia de qualitat, transmet l’objectiu últim de l’Administració educativa, que és detallar totes les mesures que prioritzen el foment de la qualitat educativa als centres educatius públics.

Cal recordar que el procés d’admissió és el tràmit que segueixen les famílies per a incorporar els fills i filles per primera vegada en el sistema educatiu valencià o quan decideixen canviar de centre per qualsevol motiu. Una vegada s’obté una reserva de lloc escolar a través del procés d’admissió, comença el període de matriculació.

L’alumnat nascut l’any 2012 podrà matricular-se en primer curs d’Educació Primària; els nascuts en 2015 ho podran fer en primer curs del segon cicle d’Educació Infantil (Infantil de 3 anys) i els nascuts en 2016 en aules experimentals de 2 anys, als municipis on estan establertes.

La informació oferida facilitarà que les famílies coneguen les escoles coeducatives, inclusives i plurilingües que ofereix el sistema educatiu valencià. A més, podran conéixer la normativa que regula l’admissió de l’alumnat, en què es troben els criteris de baremació, les places vacants, l’àrea d’influència del centre, el calendari d’admissió i el projecte educatiu del centre.