+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

JACIMENT ANA

Els alumnes de l’IES Jaume I de Borriana viatgen al passat més aventurer a Cinctorres

L’emocionant activitat va consistir en la visita guiada al jaciment Ana i el Museu Dinomania

 

Els alumnes de l’IES Jaume I de Borriana viatgen al passat més aventurer a Cinctorres -

13/06/2017

L ’alumnat de 4t d’ESO i 1r FPB de l’IES Jaume I de Borriana va realitzar el passat dimarts 30 de maig una eixida extraescolar organitzada pel Departament de Biologia i Geologia a la localitat de Cinctorres, a la comarca de Els Ports.

L’activitat va consistir en la visita guiada pel paleontòleg Andrés Santos-Cubedo al jaciment Ana i al Museu Dinomania, on hi ha una col·lecció dels fòssils de dinosaures trobats. També es va visitar el Museu de la Faixa, que recorda la tradicional manufactura i indústria d’elaboració de faixes en la localitat.

L’activitat està patrocinada per la Diputació de Castelló dins del projecte Dinosaures Els Ports, amb l’objectiu de que els xiquets i xiquetes de la província coneguen la riquesa d’aquestos recursos a través de la seua visita i la divulgació de material didàctic.

Sens dubte, els alumnes van poder gaudir d’una jornada entretinguda i apassionant que sempre recordaran.

DESCOBRIMENT

D’altra banda, el jaciment Ana va ser descobert en 1998, pel geòleg de Cinctorres Ramón Ortí, però no va ser fins a l’any 2002 quan es va actuar sobre ell. Al maig d’aquell any es realitza la primera campanya d’excavacions, dirigida per Angel Galobart i Andrés Santos Cubedo.

Vist l’èxit d’aquesta primera actuació es decideix ampliar la zona a excavar i l’equip d’actuacions. S’han recuperat ja un total de 500 fòssils. La seua història, les troballes i les seues particularitats fan d’Ana un jaciment singular.