Com cada any, el passat dia 30 de gener es va celebrar a tot el món el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, per a commemorar la mort de Gandhi, jornada en la que els col·legis de la província van demostrar el seu compromís amb la causa amb multitud d’actes.

Com per exemple a Vila-real, on els centres es van mobilitzar. En el CEIP Concepción Arenal cada classe va preparar un dibuix i una frase relativa a la pau, que van ser llegides a la plaça Sant Ferran. A més, es va celebrar una cursa solidària a benefici dels projectes de Save The Children i d’Escola Valenciana. La quantitat recollida va ser de 300 euros.

El col·legi Angelina Abad també va celebrar una Cursa per la Pau, en aquesta ocasió dedicada a la memòria de Lucía Sánchez Leco. La cursa va recaptar fons per l’associació ASEM CV, dedicada a malalties neuromusculars. Per la seua banda, el col·legi Santa Maria va organitzar nombrosos actes per a aquesta jornada.

En el Grau de Castelló, el CEIP L’Illa va organitzar una solta de coloms en el pati del centre.

MÉS CARRERES

També a Vinaròs es va celebrar una carrera solidària, en concret en el col·legi Jaume I, en col·laboració amb Save the Children i comerços de la localitat.

A Benicàssim, l’alumnat del col·legi Santa Águeda va elaborar un Diccionari de la Pau per a commemorar la jornada, que està exposat en el rebedor principal perquè ho consulte qui vulga.

A la Vall d’Uixó, l’alumnat de tercer i quart de Primària dels 12 col·legis públics va celebrar el Dia de la Pau amb la recuperació de l’arbre de la pau, situat en l’estació d’autobusos, concretament en la glorieta que té ara el nom de Mahatma Gandhi. Per a finalitzar l’acte, el músic LeClerc va interpretar Escolta-ho en el vent, adaptació de Dylan.