Durant el curs lectiu se celebren al llarg de tot el territori nacional infinitat de concursos que tenen per finalitat mesurar les destreses dels estudiants. En dos d’ells, que han tingut lloc recentment, els alumnes castellonencs han participat amb un paper més que destacat.

El jove d’Onda Carlos Blanco va guanyar la final de la II Edició del Campionat Infantil Nacional de Càlcul Mental de Supertics que va tenir lloc a Madrid, on es van congregar els 24 finalistes a nivell nacional. En setmanes anteriors, Carlos Blanco, alumne de 2º de Primària del col·legi Miralvent (Betxí), s’havia classificat per a la final amb el millor temps nacional dels participants gràcies a la resolució de 50 operacions matemàtiques en un temps de 41,6 segons.

Aquesta segona edició del campionat, que pretén fomentar les competències matemàtica i tecnològica dels xiquets que cursen en Educació Primària, va comptar amb un 13% més de participació que l’any passat, amb un total de 27.323 participants procedents de tota Espanya, d’edats entre els 5 i 12 anys.

Els guanyadors del campionat van rebre entre uns altres premis un diploma i copa, una llicència anual de Matematics per a ells, motxilla i samarreta i un rellotge.

més premis

També va haver-hi bones notícies en l’última convocatòria dels Skills Comunitat Valenciana, on l’IES Botànic Cavanilles de la Vall d’Uixó va tenir una participació molt destacada. Skills és un campionat autonòmic convocat per la Conselleria d’Educació, cofinançat pel Fondo Social Europeu i el Ministeri, que pretén promocionar els ensenyaments de Formació Professional i millorar la seua qualitat mitjançant l’estímul i la motivació dels alumnes i els docents.

El Botànic Cavanilles, després d’aconseguir en l’edició anterior una medalla d’or, una de plata i la seua classificació per a la fase nacional, enguany s’ha superat. I és que els tres estudiants del centre seleccionats van fer podi en les proves desenvolupades entre el 27 de novembre i l’1 de desembre a Alacant, on els joves van acudir acompanyats pels seus professors de tecnologia, carrosseria i pintura de l’automòbil.

En l’Institut Firal de la ciutat alacantina es van trobar amb 260 competidors de centres de tota la Comunitat Valenciana, distribuïts en 26 especialitats.

José Manuel Miguel, alumnes de 1º del Grau Superior d’Automoció, va aconseguir la medalla d’or en Tecnologia de l’Automòbil; Pablo Ortiz, de 2º del Grau Superior de Carrosseria, va obtenir la de bronze, igual que el seu company Pablo Calvo, que estudia 1º del Grau Mitjà de Carrosseria i Pintura.