La literatura a Castelló té molt futur. Açò ve a demostrar el concurs Carta a un militar espanyol, que ha comptat amb una gran participació i un alt nivell en les composicions. La Subdelegació del Govern va ser l’escenari triat per a lliurar els premis als millors escrits presentats al certamen, que va complir enguany la seua quarta edició. Un total de 214 estudiants de tota la província van posar a prova el seu talent literari en aquest concurs i van ser finalment 11 els triats com els millors, un d’ells, Carlos López Tarancón, per sobre de tots.

L’alumne de 2º de Batxillerat de l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó es va dirigir a un il·lustre militar malagueny que va participar en la presa de Pensacola (Florida), la participació del qual va ser decisiva per a la guerra per la independència d’EUA. «Bernardo de Gálvez i Madrid, què reconèixer de tu que no haja sigut recompensat pel mateix sultà del món, per aquells a qui vas lliurar el teu valor i audàcia», és el primer i imponent paràgraf de l’escrit guanyador.

I és que les bases del concurs establien que la carta havia d’anar dirigida a un heroi de guerra espanyol de qualsevol època, ressenyant les seues virtuts i la seua transcendència en l’època en la qual va viure.

més premiats

La resta de premiats van ser María Ballester, del col·legi Torrenova de Betxí; Ana Pallarés, del col·legi Fundació Flors de Vila-real; Jorge Carot, del col·legi La Milagrosa de Sogorb; Santiago Fandós, de la Consolació de Nules; Zaira Bruna, de La Salle de l’Alcora; Eloy Badenes, del Elian’s British School; Gerard Giner, de l’IES Torreblanca; Adriana Soria, del Seminari Menor de la Diòcesi de Sogorb; Pepe Llopis, del col·legi Juan Baptista (Salesians) de Borriana; i Claudia Carrión, de la Consolació de Castelló.

representació

El subdelegat de Defensa a Castelló, Javier Ferrer, va presidir l’acte d’entrega de diplomes, i va estar acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, i el director territorial d’Educació, Robert Roig.

Finalment, cal dir que el guanyador, Carlos López, competirà en la fase nacional del certamen representant a Castelló.