El Grau de Castelló afronta el compte arrere per a viure una nova edició del Carnestoltes, en la qual des de l’Ajuntament es potencia la programació. La regidora de Festes, Sara Usó, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, van presentar la programació oficial, que torna a comptar amb tres dies d’actes, el 9, 10 i 11 de febrer.

Més activitats infantils, més animació i més música. La Cridà infantil a càrrec de les escoles del Grau arrancarà oficialment la programació el divendres 9 de febrer a les 18.30 hores, amb un públic infantil al que també aniran dirigits l’espectacle La Festa del Rei, de la companyia Scura Splats, i l’espectacle Amor, humor i circ de la mà d’Eddy Eighty. Pitakumba Batukada i els Dolçainers i Tabaleters del Grau arreplegaran el testimoni per a animar i ambientar la tard-nit grauera amb una cercavila que partirà des del parc de la Panderola fins a arribar a la Tinença d’Alcaldia, on a les 20.00 hores se celebrarà la solemne recepció del Rei Carnestoltes.

El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, va reiterar «l’esforç que es ve fent aquests últims anys per a potenciar l’atractiu d’una festa que guanya cada vegada més públic en el Grau, i estem convençuts que seguirà creixent per la implicació de col·lectius, associacions i particulars i pel suport que des de l’Ajuntament de Castelló i des de la Tinença d’Alcaldia del Grau estem brindant a una celebració molt singular a la nostra ciutat i a la qual volem dotar de major atractiu turístic».

L’acte central arribarà el dissabte, 10 de febrer, amb la Gran Desfilada de Carnestoltes a partir de les 19.00 hores, que recorrerà els carrers Xurruca, Canalejas, Gravina, Sebastián Elcano i Sant Pere fins al parc de la Panderola. La desfilada comptarà amb la participació del Rei Carnestoltes, comparses, carrosses, les xarangues Xaquexaqué i Curts do it, Pitakumba Batukada, Acadèmia Coppelia, la companyia La Fam i Scura Splats amb l’espectacle La selva.

més actes infantils

Aqueix mateix dia al matí, a partir de les 11.00, els més xicotets seran els protagonistes de la desfilada infantil. Ja el diumenge se celebrarà la Vetlla de la Sardina en el parc de la Panderola a les 18.30 i a continuació tindran lloc els Versots de Botafocs. La Desfilada de la Sardina i el lliurament de premis Carnestoltes 2018 tancaran l’edició d’aquest any de la celebració.

El Carnestoltes del Grau 2018 arriba amb un important cartell musical que inclou un concert per a públic familiar a càrrec de la Sedajazz Kids Banda, integrada per menors de 5 a 15 anys, el dissabte a les 12.00 hores.