Tres dels set parcs naturals de la província de Castelló celebren aquest mes el Dia de l’Arbre, una data que pretén recordar i conscienciar sobre la importància que té la conservació de les zones boscoses. La programació prevista, a més, és ideal per a ser gaudida pel públic infantil i familiar.

El primer a celebrar-ho, el dia 21, és el parc natural del Desert de les Palmes. La ruta comença a les 10.00 hores i en aquesta jornada es realitzaran diverses activitats amb l’objectiu de passar un agradable matí de diumenge i aprendre com tindre cura dels nostres boscos.

Així, els participants realitzaran un recorregut a peu des de la Bartola a la zona de plantació d’arbres, amb una distància de quatre quilòmetres totals (anada i tornada). A més, es valorara la zona d’anteriors repoblacions i es regarà la zona, tot això acompanyat de jocs.

penyagolosa i serra d’irta

El Dia del Arbre es celebrarà a Penyagolosa el dissabte 27, amb una excursió guiada en la qual els participants visitaran el teix centenari del Barranc de la Teixera i coneixeran la gran importància dels arbres en la vida del bosc i en la contenció del canvi climàtic. De tornada al centre d’interpretació, plantaran un saüc al costat del recinte com a homenatge a aquest dia. És imprescindible portar roba d’abric, esmorzar i calçat de muntanya.

A la Serra d’Irta es celebra el mateix dia. Els responsables del parc natural conviden als castellonencs a realitzar un passeig pel litoral del parc natural per així conéixer i apreciar la labor tan important que les plantes realitzen en la conservació de la costa d’aquest espai protegit.

En arribar a la Platja del Pebret, col·laboraran en la millora i conservació de la duna present en aquesta platja, realitzant una plantació de flora autòctona. L’excursió es desenvoluparà de 10.00 a 13.30 hores.