L a setmana passada es va obrir el termini perquè els xiquets i xiquetes de la capital de la Plana puguen inscriure’s i participar en les escoles esportives municipals, una iniciativa que pretén la iniciació esportiva en diferents modalitats.

L’oferta es concreta després de valorar les experiències d’anys anteriors i havent estudiat les peticions dels propis col·legis, als que es demana sondejar al seu centre la demanda i interés per alguna modalitat concreta. Enguany, les disciplines en les quals poden participar els estudiants són rugbi, voleibol, tennis, pilota valenciana, patinatge, pàdel, futbol sala, esgrima, equitació, duatló, ciclisme, bàsquet, handbol, escacs i atletisme.

Les classes es desenvoluparan principalment en col·legis i instituts, així com en algunes instal·lacions esportives municipals i clubs esportius, com per exemple les pistes del Gaetà Huguet, la Universitat Jaume I o el Poni Club.

En general les escoles esportives municipals procuraran començar el curs, llevat d’excepcions justificades, a partir del primer dia lectiu d’octubre. El preu anual de les activitats és de 40,60 euros.

ORGANITZACIÓ

En general les sessions solen ser dos per setmana variant la seua duració entre una hora i hora i quart, segons les edats dels alumnes. En els grups que majoritàriament estiguen formats per alumnes de 3r i 4t de Primària (edat en general benjamí) les sessions no excediran d’una hora.

Si són majoritàriament de les dites edats però amb més de tres alumnes (aprox. 1/3 del grup) d’edat aleví (5é i 6é), podran ser fins de 1.15 hores, mateixa durada que en els grups majoritàriament de categoria aleví (5é i 6é / més de 6 alumnes, 2/3 del grup).

HORARIS

En general en els centres de primària, amb activitats de l’AMPA (menjador), a fi de no interferir en les mateixes i no ocupar el pati que serveix d’escampament per a tots els alumnes que al migdia romanguen en el centre, les escoles municipals s’organitzaran des de les 17.15 hores.

Els monitors corresponents els assignarà el club o federació en qui el Patronat d’Esports delegue l’organització tècnica de l’Escola. Excepcionalment podran ser proposats per l’AMPA o centre educatiu i es consensuarà amb l’entitat organitzadora la gestió i control dels mateixos.

A més, i almenys en les edats de 14 a 16 anys (3r i 4t d’ESO, en general la categoria cadet) i fins als 18 si és el cas, els inscrits no poden ser esportistes que hagen participat en competició federada o d’IR en l’esport en qüestió la temporada prèvia.