Hui comença una iniciativa que té como a objectiu acostar als joves de Castelló al treball quotidià de les organitzacions en la lluita contra la pobresa i l’exclusió. Es tracta la Ruta per la Inclusió Social, en la que poden participar fins al 4 de novembre alumnes de diferents nivells educatius. EAPN CV y EAPN ES organitzen aquesta activitat, amb la col·laboració de les entitats que integren la xarxa en Castelló: Fundació Patim, Càrites Diocesana Sogorb-Castelló, Creu Roja Castelló, Accem Castelló y Fundación Secretariat Gitano.

La ruta inclou les visites al Centre Terapèutic Els Magraners de la Fundació Patim a Castelló, així com al Centre de Promoció Social El Pati que gestiona Càrites Diocesana Sogorb-Castelló a Vila-real, a les instal·lacions del CRIS i Centre de Dia de Persones Majors de Creu Roja Castelló i a la seu central de Fundació Secretariat Gitano a Castelló. Així mateix, l’oenegé Accem explicarà el treball que realitza amb persones refugiades i sol·licitants de protecció internacional a Castelló.

La finalitat de la Ruta per la Inclusió és donar a conèixer als alumnes el treball de les organitzacions per la inclusió social de les persones en situació de major vulnerabilitat i quines són les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa.

Aquesta activitat de sensibilització forma part del programa d’IRPF 2016 de la EAPN ES, compta amb la cofinanciació del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la colaboració de totes les entitats de la EAPN CV presents a Castelló. H