El col·legi Verge del Carme de Vila-real va celebrar el seu dia gran amb la festa Carmelita, que tradicionalment es commemora el dia 1 d’octubre, però en coincidir enguany en diumenge, els escolars ho van celebrar el divendres 29 de setembre.

Al matí, els estudiants van començar amb una oració en honor al sant Carmelita, a qui enguany se li dedicava la festivitat: Sant Nuno de Santa María (24 de juny de 1360 - 1 de novembre de 1431). Va ser una persona que durant la seua vida es va dedicar a formar-se com a cavaller i soldat, fins que va trobar la seua vertadera vocació: servir a Déu i als altres.

Durant la festa, els alumnes del centre Carmelita de Vila-real van descobrir més coses sobre aquest personatge i van realitzar diferents tallers on van poder viure l’experiència d’ajudar als altres.

ESMORZAR SOLIDARI

Van tenir també oportunitat de compartir en el pati l’esmorzar solidari, en el qual cada alumne aportava menjar. Per a acabar la jornada, les famílies van compartir l’oració, una cerimònia que va tenir lloc en el pati.

Una bona ocasió per a eixir-se de la rutina, conèixer els orígens Carmelites i viure una jornada de convivència entre els alumnes de les diferents etapes des d’Educació Infantil fins a Secundària. Tots els participants van finalitzar la jornada entre una gran satisfacció, ja que al valor didàctic de la mateixa es va sumar el fet que va ser molt divertida.