Com ja és tota una tradició, el 26 de setembre va ser una festa de solidaritat, multiculturalitat i plurilingüisme en l’IES Ramón Cid de Benicarló. El centre va celebrar per quart any consecutiu el Dia Europeu de les Llengües i l’ambient va ser festiu i participatiu.

Entre altres activitats, es van realitzar connexions via Skype amb el centre educatiu Gymnàziumbiligvàlne Zilina d’Eslovàquia (amb el que s’ha compartit un Projecte Erasmus+, així com intercanvi d’alumnes) i amb els centres Jacques Prévert de Verson, a la Normandia i la londinenca Saint Benedict’s School, instituts amb els quals també es van fer intercanvis.

Durant l’esmorzar solidari i multicultural, en el que alumnes i professors aporten dolços i plats típics de les seves regions i païssos, es van fer diversos tallers relacionats amb el motiu del dia, la importància de les llengües i la comunicació: xerrades en llenguatge de signes a càrrec de l’associació Apesocas (Associació de Persones Sordes de Castelló), tallers d’escriptura Braille, un joc de bingo en alemany, un photocall en anglés i la decoració dels finestrals del centre amb paraules de pau i germanor en diversos idiomes.

A continuació, es feren jocs en les aules i en el pati, en els quals era fonamental comunicar-se en diverses llengües, i paral·lelament es van passar films en VSO. Tot amb la finalitat de conscienciar i de posar en valor la importància de la multiculturalitat i la comunicació entre els pobles. En definitiva, totes les llengües que es parlen en el centre van tindre la seva representació.

Finalment, en l’acte de cloenda i en un escenari en el pati, els alumnes van fer lectures de poemes i cançons en francés i anglés.