Saps qui era Botànic Calduch o Angelina Abad i on està enterrat Jaume I? Aquestes preguntes són les que la Federació d’AMPES FAMPA Castelló-Penyagolosa planteja als xiquets i xiquetes de la provìncia mitjançant un nou concurs, la Gimcana del coneixement, adreçat a alumnat que estiga cursant 4t, 5è i 6è de Primària i 1r, 2n, 3er i 4t d’ESO, i que pertanya a un AMPA federada.

Els participants tindran que superar diverses proves, que es plantejaran cada 15/20 dies, algunes de elles junt a la seua família; i el que millor ho faça tindrà premi. Les proves discorreran en la província i seran en la seua majoria de tipus fotogràfic, com per exemple fer-se un selfie amb una estàtua. «La intenció del concurs és fomentar una activitat en família. En les anteriors edicions vam voler fer partícips a les AMPES, així com als centres donant-los també premis perquè inculcaren als xiquets la idea de participar dins de l’horari escolar. En aquesta edició hem volgut que les famílies isquen juntes i recórreguen la província perquè vegen, per exemple, d’on ve el nom del seu col·legi, o qui era un personatge conegut de la seua ciutat», explica Javier Rodríguez, coordinador de la activitat.

«També, en l’apartat de grup volem que es relacionen entre ells i amb el seu tutor per a fomentar les relacions fora de l’àmbit escolar però amb relació educativa», manifesta.

punts acumulatius

El concurs estarà basat en proves amb puntuació acumulativa. Cada quinze dies apareixeran noves proves a la web de FAMPA: www.fapacastello.com.

Per a participar en el certamen cal inscriure’s enviant un correu electrònic a concursosfapacastello@gmail.com. Les inscripcions es podran fer al llarg de tot el concurs. El jurat estarà format per membres de la junta de FAMPA i membres d’AMPES federades que ho sol·liciten. Per a la valoració dels premis es tindrà en compte la quantitat de punts aconseguits al llarg de tot el concurs, que finalitzarà a les 12 de la nit del dia 28 de maig.

El 4 de juny l’organització comunicarà el nom i/o noms dels guanyadors i l’11 de juny es farà el lliurament del premi. Es concediran 2 premis per a cada categoria (individual/en grup).