El CEIP Jaume I de Vinaròs ha engegat enguany un nou projecte, denominat Pizzicato, que pretén, mitjançant la pràctica amb instruments de corda dins de l’horari lectiu, no solament garantir i universalitzar el dret a l’accés a la música, sinó també treballar valors com la comunitat, el sentiment de pertànyer a un grup, la comunicació, la motivació, les emocions, la responsabilitat, la confiança, l’autoestima…

El projecte es realitza gràcies a la col·laboració de la Societat Musical l’Aliança i l’Ajuntament de la localitat. El pressupost per a dur-ho a terme s’ha destinat a instruments, material i professorat, que es pagarà a partir de diverses subvencions públiques i privades que rebrà la Societat Musical l’Aliança.

Amb aquesta nova iniciativa, des de la direcció del col·legi es pretén posar la música a l’abast dels alumnes de forma gratuïta i lliure, «perquè considerem que la música és un art, un llenguatge, que hauria de ser un dret al que tot xiquet puga accedir».

La nova iniciativa ha sigut acollida amb molt entusiasme pels alumnes del centre, que afronten les lliçons amb ganes i interès per aprendre. Qui sap si entre ells no s’amaga un gran músic vinarosenc.