El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Porcar, va presentar en roda de premsa a l’ajuntament la Guia Educadora per al curs 2017-2018. La Guia Educadora és una eina per a les escoles, les AMPES i per a tota la comunitat educativa perquè «en aquest govern creiem que l’educació de Castelló és un dels pilars fonamentals», va expressar l’edil castellonenc.

Aquesta ja es troba a les escoles de la ciutat en format de cartell i de tríptic perquè des de la direcció dels centres l’introduïsquen a les eixides i en les seues programacions anuals.

Porcar va declarar que amb l’ús d’aquesta eina «pretenem que tota la gent implicada en l’educació tinga a l’abast totes les activitats educatives que llancem des de les diverses àrees de l’Ajuntament».

set àmbits

La Guia Educadora s’articula en set àmbits, referits a Salut Pública, Sostenibilitat Ambiental, Seguretat Pública, Promoció Cultural i Esportiva, Oci i Temps Lliure, Serveis a la Ciutadania i Concursos.

Porcar va anunciar algunes de les novetats que s’incorporen aquest any acadèmic, com per exemple «la prevenció a l’addicció a mòbils, tablets i videojocs, la visita educativa a la marjal de Castelló, les campanyes de teatre escolar que s’obrin al públic de Secundària, el projecte de patis igualitaris o les xarrades sobre bullying que rellancem des del Pla Local de Convivència i Igualtat».

A més, va avançar altres projectes que exposarà més avant com el Pintaescola 2017, que comptarà amb la col·laboració del projecte artístic MIAU de Fanzara; o l’entrada de Castelló en la Mostra Internacional del Cinema Escolar (MICE).

ciutat educadora

El regidor d’Educació va manifestar estar «molt content i orgullós pel fet que la corporació municipal ha entés i s’ha implicat en la importància de l’educació i per això vam declarar que Castelló es convertira en una Ciutat Educadora».

Referent a açò, cal recordar que la capital de la Plana es va adherir, per acord de tots els grups polítics municipals, a l’Associació de Ciutats Educadores (AICE). En la mateixa es treballa sobre temes com el paper de l’educació i la formació en el mercat de treball, l’educació en valors dels estudiants, la cohesió social, el civisme o el treball coordinat i en xarxa, per exemple.

Per a obtindre més informació es pot consultar el web de l’Ajuntament de Castelló de la Plana www.castello.es en l’apartat d’educació, Guia Educadora, ja que aniran incorporant-se més activitats.