El Centre Urban de Castelló va acollir la primera etapa de la IV edició del Concurs Temàtic de Llengua, Cultura i Civilització Romanesa, coordinat per l’Institut de la Llengua Romanesa de Bucarest i que en la seua fase regional porta el títol de Coneix Romania.

En l’esdeveniment van participar més de 60 xiquets d’aquesta nacionalitat entre 8 i 13 anys, residents en la capital de la Plana, Benicàssim, Grau de Castelló, Vila-real i València. L’objectiu fonamental d’aquest programa es centra a preservar i desenvolupar la identitat cultural i lingüística dels xiquets romanesos en España.

En quant al concurs, el primer premi li’l va portar el grup Romanasii, de Castelló, coordinat per la professora Anca Silvia Cristian. L’equip participarà al desembre en l’edició final del concurs a Madrid. El segon premi ho va aconseguir el grup Cercetatorii, de València; i el tercer, l’equip Curiosii, format per alumnes dels CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, Gaetà Huguet i Gregal de Castelló i La Marina del Grau de Castelló.