Un total de 60 alumnes de Primària i Secundària de Castelló van participar en l’IES Penyagolosa en la Raspberry Pi Jam, un esdeveniment en el qual la programació, l’electrònica i la robòtica va unir a pares i fills. Durant la jornada, impressores 3D, drons, robòtica i microordinadors van ser els protagonistes.

Molts dels estudiants van acudir acompanyats pels seus pares a un esdeveniment que es va celebrar simultàniament a tot el món, i al que només es van unir tres ciutats espanyoles: Castelló, Granada i Bilbao.

La Raspberry Pi Jam de Castelló va constar de tres tallers itinerants de 90 minuts cadascun. A través dels tallers, els participants van gaudir de píndoles formatives en diverses àrees. En el primer es va acostar als assistents a la robòtica educativa a través de ‘mBot’, un robot educatiu, les funcions del qual li permeten des d’evitar obstacles a participar en lluites de sumo.

més activitats

Seguidament, es va celebrar una altra activitat per a estimular l’ensenyament de les ciències de computació en edats primerenques. El tercer dels tallers es dirigia al disseny i impressió en 3D. L’esdeveniment va finalitzar amb el sorteig d’una Raspberry Pi entre els assistents.

L’activitat va servir també per a presentar en societat l’associació robotme.es, un nou concepte d’aprenentatge centrat en la robòtica educativa, liderat per Joaquín López i Pedro Segarra, professors d’informàtica de l’IES Penyagolosa i l’IES Sos Baynat. Es tracta d’una forma diferent d’ensenyar informàtica a través de l’aprenentatge interdisciplinari i obert, utilitzant dinàmiques que combinen matemàtiques, llenguatge i tecnologia per a aprendre jugant mitjançant la superació de reptes i el desenvolupament de noves solucions tecnològiques.