L’IES Broch i Llop de Vila-real va acollir el projecte Erasmus+ United in immigration, un programa que analitza els èxits i els obstacles que han hagut de superar immigrants que van arribar anys arrere a Europa a la recerca d’una vida millor.

En l’activitat, que es va desenvolupar íntegrament en anglès al llarg de diversos dies, va participar també la Malakoff Videregaende Skole, de Moss (Noruega), i el Gimnazija Tolmin, un centre educatiu situat en la ciutat de Tolmin, a Eslovènia.

Un grup d’uns 40 alumnes i professors d’aquests instituts van compartir experiències amb els seus homòlegs de Vila-real. Els estudiants van plasmar les històries de persones arribades des d’altres continents, així com els problemes que s’han vist obligats a superar per a aconseguir allò pel que lluitaven.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, va participar en l’acte de clausura del projecte, que és una aposta pels programes d’intercanvi cultural com a eina educativa, que els ha portat a participar en una desena de programes de mobilitat europea des de l’any 2009.

L’alcalde va donar la benvinguda als alumnes i els va animar a seguir treballant en aquesta línia, abordant la immigració com una oportunitat per a la sostenibilitat del futur estat del benestar amb intel·ligència i mesures innovadores.