Els alumnes de l’IES Francesc Tàrrega de Vila-real oferiran el divendres dia 31 de març un recorregut musical per la història del centre educatiu, un esdeveniment que forma part de les celebracions previstes per el seu 50º aniversari.

D’aquesta manera, els alumnes presentaran al públic de l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real una proposta audiovisual i coreografiada amb el títol Som del Tàrrega, en la qual s’escoltaran cançons dels últims 50 anys interpretades en directe. Amb la batuta, dirigint a la banda, estarà el músic Jose Goterris.

En primer lloc, a les 11.00 hores, hi haurà una sessió exclusiva per a l’alumnat de l’IES Francesc Tàrrega. Després, a les 20.00 hores, tindrà lloc la sessió per al públic que vulga gaudir de l’espectacle, en l’organització del qual s’ha implicat la Regidoria de Cultura de Vila-real. Les invitacions s’han de recollir a la consergeria del centre educatiu.L’institut, per a celebrar els seus 50 anys, va recuperar el concurs de guitarra i els tallers formatius després de diversos anys sense celebrar-se. L’objectiu és impulsar el reconeixement de la figura d’aquest compositor i acostar-ho als més joves.

una referència

El centre es va obrir l’1 de setembre de 1966. L’institut era necessari per vertebrar la vida cultural i acadèmica de Vila-real. Al cap dels anys, continua sent una referència cultural per al poble. I es que feia falta que els joves de la localitat no es veren obligats irremeiablement a estudiar a la capital de la Plana, tal com expliquen des de la direcció.

Francesc Tàrrega va nàixer a Vila-real en 1852 i va morir a Barcelona en 1909. Les seues obres més il·lustres són Recuerdos de la Alhambra i Capricho árabe.