L ‘IES Jaume I de Borriana celebrarà els dies 12 i 13 de maig la primera edició de les Jornades MAOC, sobre models alternatius d’organització de centres d’Educació Secundària. La cita comptara amb 150 membres d’equips directius i professorat, procedents de vuit centres de tota Espanya.

L’objectiu de les jornades és aprendre tècniques de dinamització de grups, conéixer programes i projectes institucionals i noves tècniques en resolució de conflictes, adquirir coneixement de les organitzacions escolars o reflexionar sobre les possibilitats i limitacions dels models organitzatius tradicionals front als alternatius.

L’IES Jaume I presentarà el nou model educatiu que posarà en funcionament en primer d’ESO el curs 2017/18. El model tindrà com a eix l’aplicació de noves metodologies, com ara l’aprenentatge basat en projectes, el treball cooperatiu i l’aprenentatge servei. El que es pretén és la millora i actualització pedagògica dels professionals mitjançant el treball en equip dels alumnes.

Els altres centres participants seran l’IES Cotes Baixes (Alcoi), l’IES Cartima (Màlaga), l’IES Quatre Cantons (Barcelona), l’IES Sins Cardener (Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona), l’Institut de Sils (Sils-Girona), l’INS Montgròs-Sant Pere de Ribes (Barcelona) i l’IES Les Vinyes (Castellbisbal, Barcelona).