L’IES Joan Coromines de Benicarló ha lliurat recentment els premis del concurs de fotografia Viu un quadre. Es tracta d’un certamen que té com a objectiu fomentar la creativitat i dinamitzar les activitats culturals del centre educatiu.

A l’alumnat se li proposa representar, de manera fidedigna o lliure, la composició d’un quadre triat per la comissió organitzadora. Gauguin, Goya, Sorolla, Botero i ara Edvard Munch han estat els pintors proposats en les diferents edicions d’aquest concurs, cinc fins l’actualitat.

Amb iniciatives com aquesta, des de l’institut es pretén transmetre valors tan útils per a la nostra societat com la capacitat de col·laboració i d’organització, en favor de la cohesió de grup. I tot, sense desaprofitar l’ocasió de difondre una cultura pictòrica que cal conéixer.

Els estudiants van representar el quadre La dansa de la vida, de Munch, datat de 1900. El pintor presenta una escena estival que recorre les tres etapes biològiques a través d’un ball de parelles: en la part esquerra està la dona verge, amb flors i colors blancs. La puresa i la joventut es van perdent en la maduresa (figura central del quadre) i els rostres vells i els colors foscos presideixen l’última etapa abans de la mort, a la dreta.