El director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, va presentar les Trobades de Teatre Jove. L’objectiu d’aquest programa és «afavorir la formació del professorat i l’exhibició de les obres creades pels grups teatrals dels centres escolars de la Comunitat Valenciana».

En la presentació realitzada en la jornada Escènica, que es va celebrar a Borriana, Martí va assenyalar que «és important que les obres tracten sobre l’adolescència i la joventut, centrades en el seu context i que posen en relació diferents llenguatges i codis expressius, inclosos els digitals».

MÉS PROGRAMES

En aquest programa d’àmbit cultural, educatiu i d’oci, l’IVAJ s’incorpora a la iniciativa del Màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València, del Cefire Artísticexpressiu, de projecte Inestable i de Teatre de Caixó.

Per a l’experiència pilot, dirigida a estudiants de centres públics i concertats d’ESO, Batxillerat i FP, i al seu professorat, s’han programat dues trobades, del 23 al 28 d’abril a València i del 7 al 12 de maig a Castelló.

Martí va anunciar que l’objectiu des de l’IVAJ és estendre la iniciativa a tota la Comunitat Valenciana, per a promocionar les arts escèniques en l’àmbit educatiu i que els més xicotets s’introduïsquen en els plaers del teatre des d’edats primerenques.