La Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló va acollir la fase local de la Lliga de Debat de Batxillerat i Secundària, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives i l’UJI, on es va alçar com a guanyador l’equip del SES Cabanes, que serà l’encarregat de representar a la UJI en la final absoluta de lliga que es celebrarà els dies 28, 29 i 30 d’abril a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

En la competició celebrada el passat 4 de març van participar 25 alumnes dels centres educatius IES Joan Baptista Porcar de Castelló, SES Cabanes, IES Ximén d’Urrea de l’Alcora, IES Benigasló de la Vall d’Uixó i IES Almenara. El tribunal, format per Manel Pitarch, Lorena Manrique, Avel·lí Flors, Andreu Beltran i Balma Pardo, va aprofitar aquesta última fase de la Lliga a Castelló per fer menció de l’alumna Marina Carrero Pérez com a millor oradora.

Qualitats com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l’oratòria, l’originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat o l’ordenació lògica de les idees van ser les destreses que el jurat va tindre en compte a l’hora de valorar els grups de debat i decidir que SES Cabanes obtenia la millor puntuació.

L’actual edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat ha comptat amb la participació de 205 alumnes procedents de 41 centres educatius adscrits a les cinc universitats públiques valencianes.