La Regidoria de Serveis Socials d’Almassora activarà aquest curs un programa per a combatre les addiccions digitals provocades per l’ús excessiu d’internet i dels telèfons intel·ligents. La iniciativa també abordarà aspectes com els jocs d’atzar o les apostes esportives, dos àmbits en els quals els joves poden desenvolupar ludopaties.

El consistori preveu començar les sessions tant en l’IES Vila-roja com en l’Álvaro Falomir a partir del mes de novembre i realitzar un seguiment de l’evolució de l’alumnat durant tot el curs. Per açò, els experts a càrrec del programa tornaran a intervenir prop del període nadalenc i, finalment, realitzaran sessions de tancament i avaluació al final del curs.

Els experts informaran sobre el funcionament de les plataformes de jocs d’atzar i faran reflexionar als joves sobre l’ús que fan dels telèfons i dels videojocs. Xics i xiques d’entre 14 i 18 anys seran l’objectiu de la iniciativa, durant el desenvolupament de la qual hauran de realitzar diversos qüestionaris.