L es matemàtiques són divertides!» Aquest és el lema del concurs organitzat pel Col·legi Torrenova de Betxí per a xiquets i xiquetes de 5 anys, la Maths Champions, amb la participació de 90 xiquets de 6 centres educatius privats, concertats i públics dels municipis de Castelló, Vila-real, l’Alcora, Eslida Almenara i Betxí.

Els participants van realitzar per equips diversos jocs matemàtics adaptats a la seua edat, i després d’un menjar en el col·legi es va celebrar el lliurament de premis, presidit pel Catedràtic d’Anàlisi Matemàtica de la Universitat de València Enrique Llorens Fuster, amb premis per a tots els xiquets.

Aquesta iniciativa arreplega les recomanacions de TREPITJA-OCDE sobre l’ensenyament de les matemàtiques en l’escola, familiaritzant als xiquets d’una manera lúdica i divertida amb els conceptes matemàtics des d’Infantil. En aquest sentit, subratlla que «existeix una forta correlació entre el grau de confiança que tenen els alumnes en la seua capacitat per a resoldre problemes específics de matemàtiques» en cursos posteriors «i el fet d’haver estat exposats o no a altres similars en classe».

La Maths Champions s’emmarca dins del projecte Matemàtiques Divertides del Col·legi de Foment Torrenova, i el seu objectiu és que xiquets i xiquetes gaudisquen de les Matemàtiques des d’Infantil.