Vila-real acollirà demà la VIII Jornada d’Alumnes Mediadors, que enguany aprofundirà encara més en la matèria de la mediació i la concòrdia i inclourà la I Trobada d’Innovació i Excel·lència Educativa. La jornada, que es celebra a l’Auditori Municipal i que té una intensa programació, «vol anar més enllà de la mediació per a seguir aprofundint en altres elements relacionats», diu la directora de l’IES Miralcamp, Mª Ángeles Alba.

En aquesta vuitena edició, els alumnes seran els protagonistes. «Hem eliminat els tallers i, en el seu lloc, creiem que és molt important que estiguen presents en les ponències que, a més d’interessants, són actives i dinàmiques», explica Alba.

Entre altres activitats, s’ha programat la xerrada Una xarxa de ciberajudants, a càrrec de l’IES Parque Goya de Saragossa; el cas d’èxit KiVa, programa finlandés antibullying, a càrrec de Blanca López Català; o l’Espai d’experiències dels centres educatius, que compta enguany amb la presència del Villarreal CF. Després d’un dinar de convivència, la presidenta de l’Associació Pedagògica Francesco Tonucci, Mar Romera, parlarà sobre Educació emocional i emocionant, per a finalitzar amb la conferència #respect, del mestre finalista del Global Teacher Prize, César Bona.

Seran 32 els centres educatius els que acudiran a la cita, entre els quals es troben els de Los Palacios (Sevilla) i Sacile (Itàlia), poblacions amb les quals Vila-real manté relacions en l’àmbit de la mediació.