El passat dimecres 14 de febrer es va dur a terme la setena edició de la prova Canguret, que posa a prova les habilitats matemàtiques dels participants, que ho fan on line. En aquesta ocasió ha posat a prova a més de 3.000 alumnes de 1r i 2n d’ESO, d’un total de 48 centres de tota la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Aquesta competició matemàtica naix al departament de matemàtiques de l’IES Broch i Llop de Vila-real i està inspirada en la prova Cangur i en els Problemes a l’Esprint. La finalitat, a part de passar una bona estona fent matemàtiques, és que els alumnes arriben amb experiència a la prova Cangur de 3r d’ESO.

El Canguret es realitza des de cadascun dels 48 centres participants dins de l’horari lectiu, de 8.00 a 17.00 hores, i es disposa d’un màxim de 45 minuts per respondre les 18 qüestions proposades per l’organització. A més, cada alumne utilitza un ordinador amb connexió a internet per fer la prova i els alumnes saben la seua puntuació tan bon punt l’acaben.

La competició és totalment gratuïta per a l’alumnat participant i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Vila-real, l’IES Broch i Llop i l’AMPA de l’IES Broch i Llop.

resultats

L’any passat la guanyadora va ser Natàlia Bellver Mestre, de l’IES El Caminàs de Castelló, amb una puntuació de 77,50, seguida per Joan Borja Cortés, de l’IES Bellaguarda (Altea), amb 75,00, i per Óscar Rubert Goterri, de l’IES Broch i Llop, també amb 75,00.

En 2017 hi van participar 2.429 alumnes de 47 col·legis i instituts, amb el que enguany s’ha registrat un increment que confirma l’èxit d’aquesta prova matemàtica.