El CEIP Mestre Canós de Castelló de la Plana ha celebrat el començament del nou curs amb la recuperació, després de tres anys, de l’aula que faltava per a l’alumnat de 4 i 5 anys, per la qual cosa tornen a tindre la seua pròpia aula i tutor i, per fi, compten amb la línia completa. La junta directiva del centre va expressar «satisfacció i alegria per haver tornat a una normalitat que mai no hauria d’haver estat alterada». «S’esborren també remors i temors sobre el tancament del col·legi que, en algun moment, semblaven justificats», van explicar.

Des de la institució es feliciten perquè «hem salvat una escola», i s’acorden de totes les persones i col·lectius que han contribuït al fet que açò siga una realitat. «No haguérem pogut fer-ho sense la mobilització i la unitat de tota la comunitat educativa: pares i mestres, AMPA i equip directiu han lluitat de tota manera possible amb el mateix objectiu: defendre el Mestre Canós i l’escola pública, que és la nostra».

«És la nostra per que permet la integració i socialització de tots els xiquets, permet l’aprenentatge i salvaguarda del valencià aprenent també castellà i, perquè no, altres llengües. En resum és la nostra per que és la de tots», expliquen. Al Mestre Canós també s’acorden d’altres escoles afectades per aquesta problemàtica, «Armelles, Bisbe, Blasco, Herrero, Cremona... Igual que els ho hem retret quan ens hem sentit abandonats, volem agrair a la Conselleria, l’Ajuntament i al Consell Escolar Municipal el seu suport, sense el qual tampoc hauríem recuperat l’aula. Açò no s’acaba, hem de seguir reivindicant millores d’infraestructures i manteniment, plans d’estudis moderns i avançats, millors extraescolars...», finalitzen.